کد خبر : 15548
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸

شش میلیون هکتار از جنگلهای ایران تخریب شد

شش میلیون هکتار از جنگلهای ایران تخریب شد

 هاتف خبر – سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از اینکه در سال ۹۶ تغییری در شاخصهای زیست محیطی ایجاد نشده است، گفت: متاسفانه هنوز محیط زیست با بهزیستی اشتباه گرفته می شود.

   هاتف خبر – سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از اینکه در سال ۹۶ تغییری در شاخصهای زیست محیطی ایجاد نشده است، گفت: متاسفانه هنوز محیط زیست با بهزیستی اشتباه گرفته می شود.
به گزارش “هاتف خبر” علی محمد شاعری  به “خانه ملت”  گفت: محیط زیست تبدیل به محیط ایست شده و درک و فهم درستی نسبت به حفظ محیط زیست، درخت، جنگل و حیات وحش در کشور وجود ندارد و متاسفانه حقوق حیوانات، جنگل، مراتع و پوشش گیاهی در کشور به درستی رعایت نمی شود.

   نماینده ی مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تا مادامی که ارزش نعمتهای خدادادی مانند آب، خاک، جنگل و هوا به اندازه ی کافی برای مردم و مسوولان روشن و ملموس نباشد و ارزش اقتصادی و حیاتی لازم را برای محیط زیست قائل نباشیم محیط زیست به راحتی در معرض تهدید و تخریب قرار خواهد گرفت.

شاعری با بیان اینکه باید در سیاستهای گذشته محیط زیست تجدیدنظر کرد، گفت: به صورت جدی باید نسبت به تشکیل وزارت محیط زیست اقدام کرد که وزیری مقتدر در راس آن قرار گیرد.

وی گفت: در سال گذشته آلودگی هوا همچنان معضل بزرگ کلانشهرهای کشور بود، ریزگردها و بحران آب افزایش یافت و هیچ برنامه یی روشن هم برای مقابله با خشکسالی، پیشگیری و جبران خسارتهای ناشی از آن در کشور وجود نداشت.

نماینده ی مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه در برخی از بخشها مانند اجرای طرح تنفس جنگل که مجلس پیشنهاد داد قدمهای خوبی برداشته شد، افزود: بر این اساس بهره برداری از جنگل کاهش یافت و همچنین بهره برداری از درختان سرپا نیز متوقف شد و این گامی بسیار مناسب بود اما در بسیاری از شاخصهای دیگر مانند بیابان زدایی، مقابله با پدیده ی خشکسالی، توسعه ی کشاورزی دانش بنیان برای مقابله با پدیده ی کم آبی، افزایش بهره وری منابع آب و مقابله با آلودگی هوا و احیای تالابها مانند هامون، هورالعظیم، میقان و دیگر تالابهای کشور اقدامات خاصی انجام نشد البته سطح آبگیری دریاچه ی ارومیه نسبت به سال 95 به دلیل افزایش بارندگیها در استان افزایش یافت اما این افزایش به دلیل عملکرد مدیریتی نبود.

   شاعری با تاکید بر اینکه باید چاره و فکری اساسی برای نجات محیط زیست کشور کرد، گفت: متاسفانه فرسایش خاک و تغییر اقلیم در کشور در حال افزایش بوده و یکی از علل تغییر اقلیم از بین رفتن پوشش گیاهی است به گونه یی که مساحت جنگلها در شش دهه ی گذشته از حدود ۱۸ میلیون هکتار به ۱۴ میلیون هکتار کاهش یافت یعنی حداقل چهار میلیون هکتار جنگل در شش دهه ی گذشته در ایران تخریب شد البته باور دارم که میزان تخریب جنگلهای کشور شش میلیون هکتار است و به طور تقریبی سالی۱۰۰ هزار هکتار از جنگلها به دلیل تغییر کاربری، بهره برداری بی رویه، قاچاق چوب، توسعه ی شهرها، آتشسوزی، خشکسالی و تغییر اقلیم در ایران تخریب شده است در حالی که آمارهای سازمان جنگلها حکایت از تخریب چهار میلیون هکتار جنگل دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.