کد خبر : 13695
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۷:۵۹

آیین یادبود خوشنویس برجسته‌ی گیلانی برگزار شد

آیین یادبود خوشنویس برجسته‌ی گیلانی برگزار شد

هاتف‌خبر – آیین گرامیداشت «میرزا رحیم‌خان مستوفی محصصی» از خوشنویسان بنام استان گیلان در عصر قاجار، روز پنجشنبه پنجم بهمن امسال به اهتمام مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه‌ی ملی استان، پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان، اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با همکاری شهرداری شهرستان لاهیجان در تالار اجتماعات شهرداری این شهر برگزار گردید.

   هاتف‌خبر – آیین گرامیداشت «میرزا رحیم‌خان مستوفی محصصی» از خوشنویسان بنام استان گیلان در عصر قاجار، روز پنجشنبه پنجم بهمن امسال به اهتمام مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه‌ی ملی استان، پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان، اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با همکاری شهرداری شهرستان لاهیجان در تالار اجتماعات شهرداری این شهر برگزار گردید.
در این آیین دکتر سیدهاشم موسوی رئیس پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان، با ابراز خوشحالی از انجام بزرگداشت مفاخر فرهنگی استان، استمرار این برنامه‌ها را از آرزوهای قلبی خود و اهالی فرهنگ و پژوهش استان دانست.
وی با اشاره به مقوله‌ی خط و خوشنویسی و رابطه‌ی آن با دین و اخلاق گفت: اگر هنرمندان نبودند زیباییها به تصویر کشیده نمی‌شد و عینیت نمی‌یافت و همچنین این جلوه‌ی خداوندی برای جامعه ملموس نمی‌شد.
وی همچنین تصریح کرد: احترام به بزرگان وظیفه‌ی دائمی جامعه‌یی است که این بزرگان در اعتلای فرهنگ و ادب آن کوشش نموده‌اند.
در ادامه دکتر کاظم فلاحی عضو هیأت رئیسه‌ی شورای پژوهش مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه‌ی ملی استان گیلان، با اشاره به بررسی اسطوره‌ها نیت اساسی از این موضوع را تنها نیازهای غریزه‌یی جوامع ندانست و افزود: خلای اسطوره‌شناسی و شناخت بزرگان امروز یکی از بزرگترین خلای‌های فرهنگی کشور است.


وی با اظهار خرسندی از برگزاری چنین برنامه‌هایی، یادبود و تجلیل از تلاشهای بزرگان فرهنگی استان که با آثار خود نقشی اثرگذار در تاریخ این مرز و بوم داشته‌اند، گفت: امید است با تبیین موضوع اسطوره‌شناسی فضایی ایجاد گردد که آیندگان هم انگیزه‌ی حرکت در مسیر تعالی فرهنگ را داشته باشند و همه‌ی توان خود را در این راه بگذارند تا روزی در آینده با خلق آثاری ماندگار مورد تجلیل مردمان خود قرار گیرند.
سپس دکتر نیکفر نماینده‌ی مردم شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس در سخنانی با اشاره به چهره‌هایی که امروز برای آنها مراسم بزرگداشت گرفته می‌شود، تاریخ لاهیجان را مملو از این شخصیتهای شاخص فرهنگی دانست.
وی با اشاره به حضور خیران فرهنگی بسیار زیاد در لاهیجان همچون دکتر پیروز، دکتر میرمجلسی و دیگران به وقف فرهنگی دکتر میرمجلسی از اطبای بنام گیلانی که لاهیجانی است اشاره نمود و افزود: دکتر میرمجلسی کتابخانه‌ی شخصی خود که دارای چندین هزار جلد کتاب نفیس بوده را با توجه به پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای استقرار در مرکز استان به زادگاه خود لاهیجان و مردمانش اهدا نموده است.
نماینده‌ی مردم لاهیجان در مجلس با اشاره به اینکه هر جای ایران تاریخ منحصر به فرد خود را دارد؛ افزود: مجموعه‌ی این افراد با فرهنگهای گوناگون ایرانی، تاریخ بزرگ و فرهنگی غنی را ساخته‌اند که وظیفه‌ی هر یک از ما است تا با تلاش خود این تاریخ پرافتخار را حفظ نموده و به آیندگان انتقال دهیم.
دیگر سخنران این آیین دکتر فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان سخنان خود را با اشاره به پیوند اکثر کلمات با واژه‌ی ادب آغاز نمود و افزود: تاریخ از زمانی رقم خورد که چیزی به نام خط آغاز شد و در همه‌ی حکومتها از شخصیتهایی بزرگ که تاریخ را رقم زده‌اند و بسیار فرهیخته بوده‌اند به عنوان رئیس دیوان رسائل یاد می‌شود.
وی با اشاره به اینکه هنر در خانواده‌های گیلانی نهادینه شده است، خاطر نشان کرد: خانواده‌ی محصصی به واسطه اینکه مرحوم میرزا رحیم‌خان خود فرهیخته و رئیس دیوان رسائل بوده دارای این مشخصه هستند و نقش هنر در این خانواده دارای اهمیت و ارزشی خاص است.
دکتر فاضلی در ادامه با اشاره به اینکه بین شهرهای استان گیلان، لاهیجان جزو شهرهایی است که با نام هنرمندان خود مشهور است، تداوم راه فرهنگ و هنر در این شهر و استان گیلان را آروزی قلبی خود بیان نمود.
در بخش تخصصی این همایش هم دکتر بهمن مشفقی از چهره‌های شاخص پژوهشگر لاهیجان و استان و همچنین داماد خانواده‌ی محصصی به خواندن دو نامه از نامه‌های میرزا رحیم‌خان که خطاب به همسرشان بانو ثریا مستوفی نوشته شده بود پرداخت و از برگزارکنندگان این سنت نیکو تشکر و قدردانی نمود.
علی امیری از پژوهشگران نسب‌شناسی و اسناد نسخ خطی نیز به بررسی زندگی و زمانه‌ی میرزا رحیم‌خان مستوفی محصصی پرداخت و با بررسی سوابق سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و هنری وی، به نسب خاندان، فرزندان و بازماندگان این استاد خوشنویسی اشاره نمود.
ناصر وحدتی پژوهشگر و خواننده‌ی موسیقی فولکلور گیلان نیز در این برنامه‌ی یادبود دو قطعه از قطعات آواز نواحی کوهستانی گیلان را به روح میرزا رحیم‌خان مستوفی محصصی تقدیم نمود.
گفتنی است این آیین با اهدای سردیس میرزا رحیم‌خان به تنها بازمانده‌ی خانواده محصصی، خانم پریوش مستوفی دختر وی و دیگر سخنرانان پایان یافت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.