کد خبر : 8103
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲

واردات برنج سال گذشته کاهش داشته است

واردات برنج سال گذشته کاهش داشته است

برخلاف اظهارنظرهای غیرکارشناسانه در باره‌ی افزایش قیمت برنج در بازارهای مصرف؛
واردات برنج سال گذشته کاهش داشته است
هاتف نیوز- مدیرکل دفتر غله و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از واردات 744 هزار تن برنج در سال گذشته به کشور خبر داد و گفت: این میزان واردات نسبت به دوره‌های پیشین کاهش داشته است.

   هاتف نیوز– مدیرکل دفتر غله و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از واردات 744 هزار تن برنج در سال گذشته به کشور خبر داد و گفت: این میزان واردات نسبت به دوره‌های پیشین کاهش داشته است.
کاوه خاکسار در نخستین نشست کمیته‌ی فنی برنج استان مازندران اظهار کرد: برنج از محصولات بسیار مهم و استراتژیک کشور و یکی از 9 محصول استراتژیک کشور محسوب می‌شود که برای محصولات استراتژیک برنامه‌های افزایش ضریب خوداتکایی تهیه شده و به شورای اقتصاد مقاومتی ارسال گردیده است.
وی تصریح کرد: باید طرحهای افزایش بهره‌وری در مصرف آب اجرایی شود و به دلیل محدودیت در سطح زیرکشت باید به فکر افزایش بهره‌وری در سطح برای محصولات استراتژیک به ویژه برنج باشیم به همین دلیل برنج باید در استانهای مازندران و گیلان کشت شود و تولید برنج در استانهای دیگر به دلیل بهینه نبودن مصرف آب توجیهی ندارد.
خاکسار افزود: در دو استان گیلان و مازندران به ازای یک متر مکعب آب 360 گرم برنج تولید می‌شود در حالی که در دیگر استانها این میزان بین 180 تا 200 گرم است.
مدیرکل دفتر غله و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: افزایش تولید امسال موجب کاهش واردات می‌شود و این مهم بر عهده‌ی مسوولان مرتبط در استانهای مازندران و گیلان است.
خاکسار میزان واردات سال 1392 را یکمیلیون و 950 هزار تن اعلام کرد و گفت: با افزایش تعرفه‌ی واردات برنج و رسیدن این تعرفه به 40 درصد، سال گذشته میزان واردات برنج به 744 هزار تن کاهش یافته است.
همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به اینکه مخلوط کردن برنج بومی با برنج وارداتی تهدیدی بسیار بزرگ برای بازار برنج است که در ابعادی وسیع انجام می‌شود، گفت: این مسأله تهدیدی بزرگ برای برنج داخلی است و کیفیت برنج بومی را زیرسؤال می‌برد.
دلاور حیدرپور با بیان اینکه برنج محصولی مهم و استراتژیک است که در سبد غذایی کشور نقشی حیاتی دارد، اظهار کرد: با وجود اینکه سطح زیرکشت و تولید برنج نسبت به گندم بسیار کمتر است اما به دلیل اینکه اهمیت بیشتر آن نسبت به دیگر محصوات کشاورزی خبرساز‌تر و بیشتر مورد توجه است.
وی با اشاره به قیمت گران برنج در کشور گفت: بخش کشاورزی زیر فشار است و هر روز بحثهای چالش برانگیز مطرح می‌شود، با توجه به بحران منابع آب در کشور، حمایت دولت از کشت برنج به استانهای گیلان و مازندران محدود شده و با محدود شدن کشت برنج در دو استان شمالی وظیفه‌یی سنگین بر این دو استان حاکم گردیده تا با استفاده از ظرفیت موجود بیشترین تولید را داشته باشیم.
همچنین مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکلی در تأمین برنج کشور وجود ندارد و انبارها مملو از برنج است، گفت: توزیع نشدن به موقع برنج در بازار موجب افزایش قیمت آن شده که با توزیع برنج قطعاً قیمتها کاهش می‌یابد.
کاوه خاکسار با بیان اینکه کشت برنج در دو استان گیلان و مازندران آغاز شده و تا خرداد ادامه دارد، گفت: با توجه به وضعیت بارشها، شرایط کشت امسال نسبت به سالهای گذشته بهتر است.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود، امسال وضعیت تولید برنج نسبت به سالهای پیش بهتر باشد، افزود: هر ساله در فصل برداشت و با عرضه‌ی برنج جدید به بازار قیمتها کاهش می‌یابد.
مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کشت 430 هزار هکتار برنج در استانهای گیلان و مازندران، گفت: با توجه به پرورش رتون، کشت مجدد و همچنین شرایط آب و هوایی پیش‌بینی ما افزایش تولید برنج نسبت به سال گذشته است.
خاکسار با بیان اینکه از کشت برنج در استانهای غیرشمالی مشمول هیچ حمایت دولتی نیست، گفت: امسال کشت برنج با آب چاه در برخی استانها از جمله فارس ممنوع شده است.
وی افزود: در سال زراعی جاری یک رقم بذر جدید با نام گیلانه در اختیار کشاورزان قرار گرفته که از نظر کیفی و کمی عملکردی بهتر نسبت به دیگر ارقام برنج دارد.
این مقام مسوول در وزارت جهادکشاورزی همچنین یکی از دلایل گرانی برنج ایرانی در بازار را افزایش تمایل مردم به مصرف این کالا عنوان کرد و گفت: هیچ کمبودی در زمینه‌ی برنج و عدس نداریم.‌
کاوه خاکسار با بیان اینکه برنج در بازار به اندازه‌ی کافی وجود دارد، اظهار نمود: یکی از دلایل گرانی این کالا آن است که اخیراً مردم به مصرف برنجهای تولید داخل علاقه‌یی بیشتر پیدا کرده‌اند، به همین دلیل قیمت این نوع برنجها باید در سیستم خرده‌فروشی کنترل شود.
مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه هم‌اکنون قیمت برنج در گیلان و مازندران روند نزولی پیدا کرده، گفت: براساس گزارشهایی که به ما رسیده، قیمت برنج در استانهای یاد شده رو به کاهش است.
خاکسار متوسط قیمت کشوری برنج را در مراکز خرده‌فروشی بین ۸۵۰۰ تا ۹۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: قیمت انواع برنج بسته به نوع و کیفیت آنها با هم متفاوت است.
وی تصریح کرد: قیمت منطقی و واقعی برنج با احتساب سود و کرایه‌ی حمل آن، در مراکز خرده‌فروشی بین هشت هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومان است.
مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه سازمانهای نظارتی باید بر این موضوع نظارت داشته باشند، افزود: مساله‌ی مهم این است که برنج در انبارهای گیلان و مازندران کم نیست و دلیل گرانی این کالا را نمی‌توان کمبود آن عنوان کرد.
وی با اشاره به افزایش علاقه‌مندی مردم به مصرف برنج داخلی، افزود: همواره قیمت ارقام پرمحصول برنج در کشور ارزان بوده اما امسال قیمت این محصولات از جمله برنج شیرودی، کشوری و… هم بالا رفته است.
همه‌ی این مواترد در حالی اعلام می‌شود که محمدحسین قربانی در گفت‌وگو با «کاسپین» در باره‌ی وضعیت زیرساختهای کشاورزی در استان گیلان، اظهار کرد: گیلان استانی زرخیز در بخش کشاورزی و برخورداری از انبوهی از زمینهای حاصلخیز و منابع طبیعی است.
وی با تاکید براینکه برنج با رنج بسیار تولید و عرضه می‌شود، تصریح کرد: در سالهای گذشته مشکلات بسیاری در زمینه‌ی تولید برنج وجود داشته است.
نماینده‌ی شهرستان آستانه‌ی اشرفیه با تاکید بر اینکه باید حصار ایمنی به دور محصول استراتژیک گیلان برنج کشبده شود، تصریح کرد: برنج محصول استراتژیک استان گیلان است و کشاورزی استان با برنج برند شده است و درصد فراوانی از بازار کشور و نیاز مردم به برنج را استان گیلان تامین می‌کند.
قربانی همچنین با اشاره به اینکه واردات برنج ضربه‌یی مهلک به محصول استراتژیک گیلان زده است، اضافه کرد: سال ۹۵ سال حمایت از تولید ملی در بستر تحقق و عملیاتی شدن سیاست اقتصاد مقاومتی است.
به هر حال دو دیدگاه متفاوت در زمینه‌ی گران شدن قیمت برنج وجود دارد یک دیدگاه آن است که علاقه‌مندی و گرایش مردم به محصول باکیفیت برنج داخلی افزایش یافته و تقاضای این محصول بیشتر شده است و دیدگاه دیگر این وضعیت را به افزایش واردات برنج خارجی منتسب می‌داند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.