کد خبر : 7693
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲

خيز گيلان براي افزايش كمي و كيفي توليدات كشاورزي

خيز گيلان براي افزايش كمي و كيفي توليدات كشاورزي

     هاتف نیوز- چند سالي است كه بارها و بارها شنيده‌ايم كه كشور با مشكل كم آبي روبه‌رو است، مشكلي كه نه تنها در ايران بلكه در بسياري از كشورهاي جهان نیز وجود دارد. گيلان به دليل توليد محصولات اساسي از جمله برنج، چاي، زيتون، بادام زمینی و… نياز به آب كافي براي افزايش توليدات

     هاتف نیوز- چند سالي است كه بارها و بارها شنيده‌ايم كه كشور با مشكل كم آبي روبه‌رو است، مشكلي كه نه تنها در ايران بلكه در بسياري از كشورهاي جهان نیز وجود دارد.
گيلان به دليل توليد محصولات اساسي از جمله برنج، چاي، زيتون، بادام زمینی و… نياز به آب كافي براي افزايش توليدات گیاهی دارد.
نماينده‌ی وزارت جهاد كشاورزي در استان گيلان با افزايش توليد برنج در سالهاي گذشته كه يكي از سالهاي كم آب در كشور بود نشان داد كه مي‌توان با مديريت درست مشكلات را پشت نیز سر گذاشت.
در همين راستا حدود دو هفته پيش بود كه طرح بزرگ تجهيز و نوسازي 10 هزار هكتار از زمینهای شاليزاري گيلان كليد خورد، طرحي كه در سفر هيات دولت به گيلان بارها و بارها مورد تاكيد دكتر روحاني و دكتر محمد علي نجفي استاندار گيلان قرار گرفت و با تصويب آن سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان متعهد شد كه ظرف پنجسال كار تجهيز 50 هزار هكتار از زمینهای گيلان را در صورت تامين اعتبار انجام دهد.
حال با اختصاص 50 ميليارد تومان به وسیله‌ی دولت و 20 ميليارد تومان از رديف بودجه‌ی ملي اين طرح با جديت تمام در شاليزارهاي گيلان در حال اجرا است.
اما گام بعدي براي پيشرفت در بخش كشاورزي تشكيل شوراي كشاورزي به رياست استاندار بود، شورايي كه پس از 20 سال و جلوتر از ديگر استانها تشكيل شد.
تالار شهيد انصاري استانداري گيلان روز شانزدهم دی ماه امسال ميزبان مديران مرتبط با بخش كشاورزي گيلان بود.
در اين نشست هر يك از مديران تخصصي بخش كشاورزي با ارائه‌ی گزارش از برنامه‌هاي خود براي رسانیدن استان گيلان به جايگاه اصلي‌اش سخن گفتن .
دكتر محمدعلي نجفي استاندار گيلان نیز در این نشست با بيان اينكه همه‌ی تلاش خود را به کار می‌گیریم تا نتيجه‌ی اين شورا را كشاورزان از نزديك حس كنند، گفت: اين شورا قرار است به صورت ماهانه تشكيل شود.
پرداخت نشدن مطالبات چايكاران، زياد بودن برنج خارجي در بازار و بسياري از مشكلات ديگر در سالهاي گذشته سبب شده كه مشكلاتي براي برخي از كشاورزان به وجود آيد.
اين در حالي است كه بخش كشاورزي در سال 93 با افزایش بيش از پنج درصدي بيشترين افزایش را در كشور داشته و همين امر سبب آن شد تا دولت نگاهی ويژه به آن داشته باشد.
سال گذشته بود كه دولت براي حمايت از كشاورزان قانون ممنوعيت واردات برنج در فصل برداشت را تصويب كرد، قانوني كه موجي از اميد را به دل كشاورزان شمال كشور هديه نمود.
بارها و بارها رهبر معظم انقلاب از اقتصاد مقاومتي و لزوم اجراي درست آن در كشور صحبت كرده‌اند که این موضوع در بخش کشاورزی هم بایستی مورد توجه قرار گیرد.
افزايش توليد كشاورزي و خودكفايي در بخش كشاورزي بي‌شك همان اقتصاد مقاوتي است، جمله‌یي كه مهندس علیرضا شعبان‌نژاد رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان در نشست شوراي كشاورزي از آن به عنوان چراغ راه یاد كرد و گفت: با تلاش مجدانه‌ی مديران و همكاري كشاورزان ميزان توليد محصولات كشاورزي را تا دو برابر افزايش خواهيم داد.
هم‌اکنون استان گيلان با زيركشت بردن 238 هزار هكتار از زمینهای شاليزاري، برنج بيش از 20 ميليون ايراني را تامين مي‌كند، برنجي كه به گفته‌ی بسياري از كارشناسان مرغوبترين برنج در جهان است.
بي‌شك كشاورزي در استانهاي شمالي بسيار دشوار است اما با اين حال مردان و زنان سرزمين گيل و ديلم سخت مي‌كوشند تا براي توليد بيشتر و براي رسانیدن كشور به دروازه‌های خودكفايي گامهای اساسی بردارند.
و اين همان نشانه‌یي است که از خيز بلند گيلان براي افزايش كمي و كيفي توليدات كشاورزي حکایت دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.