به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي كلانشهر رشت، عصر ديروز سي ام آبان، در شصت و هفتمين نشست اين هفته ي كميسيون بهداشت، محيط زيست و خدمات شهري اين شورا با محوريت بررسي آسيبهاي اجتماعي متكديان و افراد بيخانمان و كارتنخوابهاي شهر رشت برگزار شد.
هاتف نیوز – به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي كلانشهر رشت، عصر ديروز سي ام آبان، در شصت و هفتمين نشست اين هفته ي كميسيون بهداشت، محيط زيست و خدمات شهري اين شورا با محوريت بررسي آسيبهاي اجتماعي متكديان و افراد بيخانمان و كارتنخوابهاي شهر رشت برگزار شد.
در اين نشست سرهنگ محمدرضا جعفري خيرخواه، معاونت اجتماعي نيروي انتظامي استان گيلان- دكتر محمدرضا پارسي، مدير كل بهزيستي استان و همكاران وي- دكتر نقيپور، معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي گيلان- دكتر نجفزاده، رئيس مركز بهداشت شهرستان رشت- دكتر محمدي، مدير كل كميتهي امداد استان گيلان- دكتر جواد اسماعيل پور، مدير عامل موسسهي آرامش دوگيتي- اسماعيل حاجيپور و سيدرضا موسوي روزان عضو كميسيون و سيداميرحسين علوي عضو شوراي شهر رشت- مهندس علي بهارمست، معاون خدمات شهري شهرداري و برخي از مديران شهرداري رشت- مروتعلي خداياري مسوول، سامانكدهي شهرداري رشت- مهندس بازديدي، مدير موسسهي سرزمين ايدة ال ما و دستاندركاران رسانههاي گروهي استان حضور داشتند.
گردهمايي مقامات مسئول به دعوت كميسيون بهداشت شورا و با هدف رفع مسالهي متكديان و افراد بيخانمان و كارتنخوابهاي شهر رشت صورت گرفت.
هر يك از مسوولان حاضر در اين نشست در بخشي از سخنان خود به اقدامات انجام شده در حوزهي فعاليت خود اشاره كرد و در بخشي ديگر نحوهي همكاري و برنامههاي بين بخشي را مرور نمودند.
مددسراي شهر رشت ايجاد ميشود
فاطمه شيرزاد در ابتداي اين نشست در سخناني گفت: شوراي چهارم و به ويژه كميسيون بهداشت در دورهي جديد فعاليت خود در سال سوم، مسالهي آسيبهاي اجتماعي و اقشار آسيبپذير جامعه را به طور جدي دنبال ميكند و حتي كارگروهي با عنوان حمايت از اقشار آسيبپذير در شورا و شهرداري شكل گرفته است.
وي با تاكيد بر اينكه ميتوان از همكاريهاي بينبخشي و همافزايي نيروها و امكانات استفاده كرد و به اين موضوع -كه هنوز به بحران تبديل نشده است- پرداخت و راه چارهيي براي آن يافت گفت: شورا و شهرداري رشت براي حل اين موضوع، از سالهاي پيش سامانكده و گرمخاله تاسيس نموده اند اما به نظر ميرسد اين سامانكده با مشكلاتي از جمله موانع قانوني نگهداري برخي از افراد، تامين امكانات و فضاي محدود و كمبود مكان مواجه است.
رئيس كميسيون بهداشت و محيط زيست شوراي اسلامي كلانشهر رشت سپس با اشاره به اينكه قرار است در سال آينده مددسراي شهر رشت نيز به وسيلهي شهرداري تاسيس شود، ابراز اميدواري كرد؛ در بودجهي سال ۹۵ اعتبارات لازم براي تاسيس و تجهيز اين مددسرا لحاظ گردد.
شيرزاد تاكيد كرد: پس از يك دورهي فعاليت، كارهاي سامانكده به موسسهي آرامش دو گيتي واگار شد و مقبوليت كارها و اقدامات انجام شده از سوي اين موسسه براي مدت يكسال، امروز از مدير عامل محترم اين موسسه ، آقاي دكتر اسماعيل پور، دعوت كرديم تا گزارش دهند.
وي يادآور شد؛ با اين موسسه قرارداد بستيم تا كارتنخوابها و افرادي را كه بيسرپرست و بيخانمان بوده و در شهر رها شدهاند؛ جمعآوري نمايند و اقداماتي را براي اسكان موقت آنها انجام دهند اما آنطوري كه خود آقاي دكتر اسماعيلپور بيان ميكنند براي نگهداري برخي از افراد از جمله زنان با خلاهاي قانوني و تنگناهايي مواجه هستند.
در ادامه دكتر اسماعيلپور مدير عامل موسسهي آرامش دو گيتي به بيان عملكرد ششماههي اين موسسه در قالب اجراي طرح پيشخوان مددكاري متكديان شهر رشت اشاره كرد و با قدرداني از فاطمه شيرزاد براي پيگيري اين مساله گفت: ما با جمعآوري اين افراد از سطح شهر و تشكيل پرونده براي آنها با اعزام تيم سيار گشتي در شهر تلاش كرديم ابتدا افراد بيسرپرست و كارتنخوابها را از سطح شهر جمعآاوري كرده و پس از پيگيري امور تشخيص بيماري و درماني آنها با همكاري دستگاههاي مرتبط اقدامات لازم براي توانمندسازي آنها را در دستور كار قرار دهيم.
در ادامه مهندس علي بهارمست، معاون خدمات شهري شهرداري رشت، قول و مساعدت همكاري لازم با مسوول سامانكده و مجري طرح براي هر چه بهتر شدن وضعيت اين ساماندكده را داد و از پيگيري رئيس كميسيون بهداشت هم تشكر كرد.
مروت علي خداياي، مسوول سامانكدهي شهرداري رشت، هم در سخناني با اشاره به تاريخچهي تشكيل اين سامانكده گفت: در ابتداي تشكيل مسوولان هماهنگتر و بهتر عمل ميكردند و نوع همكاريهاي ادارات و دستگاههاي مرتبط هم بيشتر و بهتر بود،
وي افزود: هر كمكي كه مسوولان امر در اين زمينه با دستاندركاران سامانكده و گرمخانه انجام دهند باقيات و صالحات آنها خواهد بود و من تقاضا دارم مسوولان مرتبط در اين راستا با ما همكاري نمايند.
دكتر محمدرضا پارسي هم ضمن بيان عملكرد ادارهي كل بهزيستي استان گيلان سه موضوع را متقبل شد و گفت: افراد سالمند و بالاي ۶۰ سال را كه شهرداري جمعآاوري كرده به بهزيستي تحويل بدهد، كودكان و دختران و پسران زير ۱۸ سال را هم بهزيستي گيلان نگهداري خواهد كرد و اگر فضايي را شهرداري در اختيار ادارهي كل بهزيستي استان گيلان قرار دهد كل زنان جمعآوري شده از خيابانها را هم بهزيستي براي نگهداري تقبل مينمايد .
رئيس كميسيون بهداشت شورا خواستار انعقاد تفاهمنامهي همكاري مشترك براي ساماندهي كارتنخوابها شد
در ادامه فاطمه شيرزاد خواستار انعقاد تفاهمنامهي همكاري بين همهي دستگاههاي مرتبط با اين قضيه شد و گفت: طبق اين تفاهمنامه وظايف هر دستگاه مشخص ميشود و هر كس ميداند كه عهدهدار چه مسووليتهايي است و به اين قضيه يكبار براي هميشه پايان داده ميشود.
وي تاكيد كرد: ظرفيت سازمانها و ادارات مختلف در اين زمينه بسيار است و اگر از اين ظرفيت خوب و بهينه استفاده شود، مشكل اصلي در اين زمينه حل ميگردد.
رئيس كميسيون بهداشت و محيط زيست شوراي اسلامي كلانشهر رشت سپس از سرهنگ جعفري خيرخواه و دكتر نقيپور هم خواست تا نقطه نظراتشان را در اين زمينه بيان كنند.
سرهنگ خيرخواه گفت: هنوز مسالهي متكديان و كارتنخوابها به بحران تبديل نشده است و ميشود جلوي اين مساله را گرفت اما اكنون شهرمان با بحرانهايي همچون سرقت، اعتياد و آسيبهاي اجتماعي ناشي از فضاي مجازي روبهرو است كه مهمتر از اين قضيه هستند.
وي خاطر نشان كرد: ضمن اينكه بايد به اين مساله پرداخت و متكديان را از سطح شهر جمعاوري كرد، اما بايستي براي بحرانهاي اجتماعي هم برنامهريزي كرد و از ظرفيت و فرهنگسازي رسانههاي گروهي براي رفع معضلات اجتماعي بهره گرفت.
وي يادآور شد: وضعيت نابهنجار فضاي مجازي و آسيبهاي اين بخش- كه به شكل كلاهبرداري و هتك حيثيت افراد نمود مييابد- موضوع مهمي است و نگاه جمعي براي حل آن نياز است و نبايد جزيره اي عمل شود.
معاون اجتماعي نيروي انتظامي استان گيلان خاطر نشان كرد: پليس به دو شكل سلبي و ايجابي ميتواند در ناهنجاريها ورود كند سلبي برخورد پليسي است و ايجابي استفاده از روشهاي فرهنگي در برخورد با متكديان. قانون مشخص كرده كه ولگردي جرم است و تنبيهايي را براي آنان در نظر گرفته اما پليس بايد در مرحلهي آخر وارد عمل شود.
سرهنگ جعفري خيرخواه همكاري پليس اجتماعي را با نهادهاي مسوول مورد تاكيد قرار داد و گفت: مسالهي مهم اين است كه نگاههاي ما به هم نزديك شود و جزيرهيي و مستقل از هم عمل نكنيم.
دكتر نقيپور معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي – درماني استان گيلان نيز گفت: آنچه ما داريم انجام ميدهيم اين است كه دنبال اين معلولها ميرويم و بايد بدانيم بسياري از كشورهايي كه مشكلات و مسائل اقتصادي هم ندارند آنها هم از دامنهي آسيب اين بحرانهاي اجتماعي به دور نيستند.
وي تاكيد كرد: براي رفع اين موضوع بايستي از همهي ظرفيتها استفاده كرد و از انجمنهاي خيريه، سمنها و افراد خير و نيكوكار بهرهگيري نمود و هزينههايي را هم كه در اين بخش ميشود؛ ساختارمند كرد.
دكتر نقيپور خاطر نشان كرد: حتي اگر اعتبارات كم باشد اما اگر دقت در نحوهي هزينهكردها داشته باشيم ميتوانيم كارهاي بزرگ انجام دهيم.
وي از دعوت رياست كميسيون بهداشت براي اين جلسه تشكر كرد و گفت: به نظر ميرسد شورا با اين اقدام گامي در جهت مديريت واحد و يكپارچهي شهري برميدارد و جايگاه خود را به عنوان هماهنگكنندهي بين بخشي نشان مي دهد.
سپس دكتر نجفزاده رئيس مركز بهداشت شهرستان رشت هم مسالهي درمان افراد جمع آوري شده را قابل حل دانست و گفت: مسالهيي كه وجود دارد موضوع اسكان آنها پس از درمان است زيرا افرادي كه به وسيلهي سامانكده معرفي ميشوند آزمايشهاي تشخصيي و درماني روي آنها انجام مي شود اما بايد ديد پس از درمان چه برنامهيي براي آنها داريم و به امان خدا رها نشوند و برايش راه حل پيدا كنيم.
اعضاي كميسيون بهداشت خواستار دستورالعمل مقام عالي استان براي ساماندهي كارتنخوابها شدند
حاجيپور عضو كميسيون بهداشت و محيط زيست شورا گفت: ما انتظار نداريم دوستان در اين نشست گزارش كار بدهند چون مي دانيم هر يك از آنها اقدامات موثر و مفيدي انجام دادهاند هدف ما اين است كه همه در عمل متحد و يكپارچه كار كنند، مسوولان قضايي استان هم بيايند و مقام عالي استان هم دستور كامل بدهد و مشخص شود كار دست كيست و چه بايد كرد؟
وي تاكيد كرد: براي مددسرا هم اگر برنامهريزي نشود، دوباره موازي كاري انجام ميشود.
حاجيپور اضافه كرد: در جمعآاوري كارتنخوابها حساب كلاشها با افرادي كه واقعاً نيازمند هستند جدا است و بايستي اين قضيه را دستگاه قضايي روشن كند تا محدوديت و ممنوعيت قانوني براي نگهداري و سر و سامان دادن افراد وجود نداشته باشد.
سيداميرحسين علوي هم تاكيد كرد: شوراي شهر به عنوان نمايندگان مردم در جايگاه قانونگذاري شهري و نظارت است و من با تاكيد بر اينكه از خانم شيرزاد براي برگزاري اين نشست تشكر ميكنم، اميدوارم اين جلسه خروجي مشخصي هم داشته باشد و با رفع نيازهاي موجود، فرهنگسازي براي كمك به افراد نيازمند از طريق مبادي مرتبط و رفع و حل علل جلسهيي ديگر هم در خدمت اين عزيزان باشيم و معاونت سياسي فرمانداري و مسوولان قضايي استان دعوت شوند و مسوليت اين مهم را هم خانم شيرزاد بر عهده بگيرد و اين ماموريت را به سرانجام برساند.
سيدرضا موسوي روزان هم با اشاره به اينكه كميسيون بهداشت در دورهي جديد فعاليتهاي خوبي براي موضوعات بهداشتي و زيست محيطي انجام داده گفت: مسالهي ساماندهي كارتنخوابها و متكديان مساله اي قابل حل است و بايد بتوانيم از مجموعهي دستگاههاي مرتبط با اين قضيه خوب استفاده كنيم.
وي تاكيد كرد: به نظر من ما بايد مسالهي امضاي تفاهمنامه را جدي بگيريم چون در اجراي مفاد تفاهمنامه عملكردها به گونهيي خواهد بود كه وظايف هر دستگاه مشخص ميشود و تا اين معضل به بحران تبديل نشده با نزديك كردن همهي نيروها و امكانات و بهرهگيري از پتانسيل شورا و شهرداري تدبيري انديشيده شود.
روزان گفت: ما آمادهايم تا با دستگاههاي اجرايي و حتي دستگاههاي حاكميتي براي رفع اين معضل همكاري نماييم و اميدواريم همهي عزيزان ما را در اين راه ياري دهند.
مهندس بازديدي هم به تجربهي موفق و خوب خود در موسسهي سرزمين ايدهآل ما براي جمعآوري لباسهاي دست دوم و تميز و تقسيم آن بين افراد نيازمند اشاره كرد و گفت: در ظرف چند روز حدود ۱۰ تن لباس مناسب جمعآاوري شد و به انجمنهاي خيريه اهدا گرديد و همچنين در زمينهي غذا، لباس و ديگر امكانات كارتنخوابها با مسوولان سامانكده همكاري ميشود.
وي تاكيد كرد: مسائل اصلي به دليل ناديده گرفتن ظرفيت مشاركتهاي اجتماعي رخ مينمايد چرا كه با جلب مشاركتهاي اجتماعي بسياري از معضلات حل ميشود مردم تشنهي خدمت اجتماعي هستند و بايد از شبكههاي اجتماعي موجود استفادهي درست و بهينه به عمل آيد و هم افزايي بين نهادهاي دولتي و غيردولتي در نيروها و امكانات صورت گيرد.
دكتر محمدي مدير كل كميتهي امداد استان گيلان هم ضمن تشريح اقدامات اين نهاد انقلابي در زمينهي اسكان افراد بيسرپرست و همكاري اين نهاد با سامانكده گفت: يكي از اقداماتي كه كميتهي امداد گيلان ميتواند انجام دهد، در زمينهي توانمندسازي افراد است كه بايستي پس از مشخص شدن وضعيت افراد جمعآوري شده و سطح بندي آنها و اينكه چه امكان و نيازي وجود دارد با روشي مشخص با كمك ديگر نهادها و دستگاههاي مرتبط براي توانمندسازي آنها اقدام كنيم.
وي به موضوع فرهنگسازي از طريق بهرهگيري از ظرفيت رسانههاي گروهي و صدا و سيما براي نحوهي درست كمك به نيازمند اشاره كرد و گفت: همچنين بايستي از ظرفيت سمننهاد و تشكلهاي مردم نهاد و انجمنهاي خيريه استفاده كنيم.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.