کد خبر : 6816
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶

تفاهمنامه‌ی همكاري بين شهرداري رشت و اداره‌ی كل كتابخانه‌‌هاي عمومي امضا شد

تفاهمنامه‌ی همكاري بين شهرداري رشت و اداره‌ی كل كتابخانه‌‌هاي عمومي امضا شد

هاتف‌نیوز – به منظور بهره‌گیری از امکانات در جهت گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه تفاهمنامه‌ی همكاري بين شهرداري کلانشهر رشت و اداره‌ی كل كتابخانه‌هاي عمومي استان گيلان امضا شد.

    هاتف‌نیوز – به منظور بهره‌گیری از امکانات در جهت گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه تفاهمنامه‌ی همكاري بين شهرداري کلانشهر رشت و اداره‌ی كل كتابخانه‌هاي عمومي استان گيلان امضا شد.
دكتر سیدمحمدعلي ثابت‌قدم شهردار کلانشهر رشت و امير محمدپور مديركل كتابخانه‌‌هاي عمومی استان گيلان صبح روز دوشنبه ديدار و گفت‌وگو كردند.
شهردار کلانشهر رشت در اين نشست با اشاره به ايجاد «سراي محله» در محلات مختلف رشت گفت: از فضاي سراي محلات مي‌توانيم براي گسترش و ترویج فرهنگ كتابخواني از نظر سخت‌افزاري و توليد محتوا در جهت حقوق شهروندي استفاده كنيم.
وي ادامه داد: شهرداري مي‌تواند با همكاري اداره‌ی كل كتابخانه‌هاي عمومي استان گیلان در توسعه‌ی فرهنگي و ترويج كتابخواني همكاري كند.
شهردار کلانشهر رشت با بيان اينكه بايد امكان دسترسي همگان از لحاظ نرم‌افزاري و سخت‌افزاري فراهم شود، گفت: شهروندان بايد از حداقل امكانات در اين زمینه برخوردار باشند.
دكتر ثابت‌قدم سرانه‌ی مطالعه‌ی گیلان را کم عنوان کرد و افزود: اگرچه در مقايسه با ديگر استانها، گيلان شرايطی بهتر دارد اما اگر سرانه‌ی مطالعه‌ی كنكور را حذف كنيم سرانه‌ی مطالعه‌ی ما نيز كاهش پيدا مي‌كند.
شهردار کلانشهر رشت با اشاره به فضاي ايجاد شده در سراي محلات مناطق مختلف گفت: در سراي محلات خانواده‌‌ها، جامعه‌ی هدف و مخاطبان ما هستند و بايد به گونه‌یي عمل كنيم كه علاقه به كتاب الزامي جلوه كند.
ثابت‌قدم همچنين با بيان اينكه بايد ضرر كتاب نخواندن را درست جلوه دهيم، گفت: با برنامه‌‌هاي تشويقي و تبليغي رغبت لازم براي حضور در كتابخانه‌‌ها در شهروندان ايجاد می‌ّود.
وي ادامه داد: در اين مسير لازم است مشكلات را منطقه‌یي و محله‌یی بررسي كنيم.
مديركل كتابخانه‌‌هاي عمومي استان گيلان نيز در اين نشست پشتوانه‌ی اصلي اين نهاد را شهرداري دانست و با بيان اینكه رشت، صاحب نخستین كتابخانه‌ی كشور بوده است، گفت: اما اكنون اين شهر فقط پنج كتابخانه‌ی شهري دارد.
وي با بيان اينكه ما يك دستگاه بهره‌بردار هستيم كه با آماده بودن زيرساخت‌ها مي‌توانيم كار انجام دهيم، گفت: هم‌اکنون سرانه‌ی فضاي كتابخانه‌یی براي هر 100 نفر یک متر و 46 سانتيمترمربع است و اين فضا تا پايان برنامه‌ی پنجم توسعه بايد به بيش از چهار مترمربع برسد.
امیر محمدپور ادامه داد: اين درحالي است كه تا سال 1404 بايد بتوانيم به فضاي هشت مترمربع پيش‌بيني شده دست پيدا كنيم.
وي با بيان اينكه بخش وسیعی از فضاي كتابخانه‌ها را كنكوري‌ها مورد استفاده قرار مي‌دهند، گفت: بايد رغبت به حضور در كتابخانه و احساس نياز به كتاب را براي شهروندان به وجود بياوريم.
محمد‌پور آمار امانت كتاب در شهر رشت را مناسب دانست و گفت: خوشبختانه رشت جزو معدود شهرهايي است كه دو كتابخانه‌ی شهر تا 12 شب باز هستند.
وي همچنين وجود جامعترين سامانه‌ی جست‌وجوي كتاب، كارگاه آموزشي و بخش كودك را از ديگر قابليتهای كتابخانه‌هاي رشت عنوان كرد وگفت: 86 درصد كتابخانه‌ هاي ما بخش مستقل كتاب كودك دارند.
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان همچنين به ايجاد فرصت استفاده براي نابينايان از كتابخانه‌ها اشاره كرد و گفت: كتابخانه‌ی خاتم‌الانبیا 200 عضو نابينا دارد كه مي‌توانند از 700 عنوان كتاب با خط بريل استفاده كنند.
وي با اشاره به ظرفيت موجود در سراي محلات بيان كرد: برگزاري طرح‌هايي مانند جشن امضای كتاب، معرفي كتاب، برگزاري كارگاه نقد كتاب و…. مي‌تواند در اين سرا ها مورد توجه قرار گيرد.
محمد پور با اشاره به 24 آبان «روز كتاب و كتابخواني» و برگزاري نمايشگاه كتاب در شهر رشت اظهار کرد: امسال مي‌خواهيم برنامه‌ هاي متمايزتري در «هفته‌ی کتاب و كتابخواني» اجرا کنیم.
مديركل كتابخانه‌‌هاي عمومي استان گيلان ادامه داد: «طرح آدينه با كتاب» را با شهرداري منطقه‌ی 1 شروع كرده‌‌ايم و مي‌توانيم در اين طرح از ظرفيت خود مردم استفاده كنيم.
وي ادامه داد: استفاده از اتوبوس شهري به عنوان كتابخانه‌ی سيار، ايستگاه مطالعه در پايانه‌‌هاي حمل و نقل، استفاده از نمادهاي كتاب و كتابخواني در خیابانهای شهر و… از ديگر پيشنهادهای اداره‌ی كل كتابخانه‌‌هاي استان است.
محمدپور سپس گفت: در «هفته كتاب و کتابخوانی» در بوستان هاي مناطق پنجگانه‌ی شهرداری رشت نمايشگاه كتاب برگزار خواهد شد و قصد داريم تا شرايط حضور 10 نويسنده‌ی بزرگ در این هفته را در رشت فراهم كنيم.
وي حوزه‌ی كتاب و كتابخواني را نيازمند نگاه دغدغه‌‌مند دانست و گفت: با مديران مناطق و سازمان هاي زيرمجموعه‌ی شهرداري جلساتي برگزار شده و توزيع عادلانه‌ی امکانات جزو اهداف ما است.
گفتنی است در پايان این نشست تفاهمنامه‌ی همكاري بین شهرداري کلانشهر رشت و اداره‌ی كل كتابخانه‌‌هاي عمومی استان گیلان به امضای دکتر سیدمحمدعلی ثابت‌قدم و امیر محمدپور رسید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.