کد خبر : 4306
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶

در سال کشت و کار جدید؛ به‌رغم كم آبي همه‌ی شالیزارهای گیلان کشت می‌شود

در سال کشت و کار جدید؛ به‌رغم كم آبي همه‌ی شالیزارهای گیلان کشت می‌شود

هاتف‌نیوز – استاندار گيلان در شورای حفاظت از منابع آب که در تالار اجتماعات سد منجيل برگزار شد با اشاره به كاهش بارندگي در استان گيلان و کم شدن ذخيره‌ی سد سفيدرود نسبت به همین مدت در سال گذشته گفت: با همكاري مردم وصرفه‌جويي در مصرف آب و تمهيدات انديشيده شده‌ی مديران به ويژه فرمانداران نباید حتی ذره‌یی از زمینهای کشاورزی استان به دلیل کم آبی کشت نشود.

    هاتف‌نیوز – استاندار گيلان در شورای حفاظت از منابع آب که در تالار اجتماعات سد منجيل برگزار شد با اشاره به كاهش بارندگي در استان گيلان و کم شدن ذخيره‌ی سد سفيدرود نسبت به همین مدت در سال گذشته گفت: با همكاري مردم وصرفه‌جويي در مصرف آب و تمهيدات انديشيده شده‌ی مديران به ويژه فرمانداران نباید حتی ذره‌یی از زمینهای کشاورزی استان به دلیل کم آبی کشت نشود.
به گزارش «هاتف‌نیوز» به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان دکتر محمدعلی نجفی در پنجمین نشست شورای حفاظت از منابع آب که با حضور معاونان عمرانی و برنامه‌ریزی استانداری، فرمانداران و شماری از مدیران در سد منجیل برگزار شد بر ضرورت تسريع در اجراي ساخت سدهای در دست احداث استان تأکید کرد و افزود: اجرای 20 سد لاستیکی انتخاب شده در استان از مواردي است که انتظار داریم وزارت نيرو از احداث سدهای لاستیکی حمایت کند و اعتبارات لازم برای این سدها اختصاص داده شود.
وي ادامه داد: سد پلرود که هر ساله اندکی اعتبار برای آن در نظر گرفته می‌شود باید بیشتر مورد توجه باشد چرا كه این اعتبارات راهگشا نیست.
استاندار گیلان بر ضرورت ساخت سد دیورش در رودبار نيز تأکید کرد و افزود: با اجرای اين سد آب شهرهای توتکابن، رستم‌آباد، رودبار، منجیل و لوشان تأمین خواهد شد.
وی ضرورت اجرای سد شفارود را نيز متذكر شد و افزود: به عنوان استانی مستعد کشاورزی گیلان نیازمند منابع آبی پایدار است.
نماينده‌ی عالي دولت در استان گيلان میانگین بارندگی استان را 1500 میلیمتر عنوان کرد و گفت: امسال در استان گیلان 25 درصد کمتر از سال گذشته و میانگین سالهای گذشته شاهد باران بودیم.
و ي افزود :بخش اعظمی از بارشها وارد دریا می‌شود که باید اقدامات لازم را در جهت استفاده‌ی بهینه از آبهای روان و سطحی صورت گیرد و در این زمينه نيازمند تدوين برنامه‌ی جامع در وزرات نیرو هستيم.
دکتر نجفی بر ضرورت صرفه‌جویی در منابع آبی تأکید کرد و افزود: صرفه‌جویی در منابع آبی به ویژه بخش کشاورزی از جمله موارد مهمی به شمار می‌رود که مسوولان باید توجهی ویژه‌ نسبت به آن داشته باشند و كشاورزان را نسبت به آن تشويق كنند.6
وی با ابراز رضایت از عملکرد فرمانداران در حل مشکلات کم آبی سال گذشته افزود: اگر چنانچه حضور قوی فرمانداران و مسوولان ذی‌ربط در صحنه نبود با مشکل مواجه می‌شديم.
استاندار گیلان گفت: حل مشکلات کم آبی تنها از عهده‌ی یک دستگاه بر نخواهد آمد بلکه تمامی دستگاههای اجرایی مي‌بایست از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نبوده و همکاری لازم را داشته باشند.
نماینده‌ی عالی دولت در استان گیلان بر ضرورت حضور مستمر و قوی فرمانداران و بخشداران در جهت حل مشكلات كم آبي تأکید کرد و افزود: فرمانداران باید جلسات تأمین آب شهرستانها را به صورت مستمر برگزار کنند.
وی با تأکید بر ضرورت زيرکشت رفتن تمامی زمینهای کشاورزی استان اظهار کرد: نباید حتی ذره‌یی از زمینهای کشاورزی به دلیل کم آبی کشت نگردد.
استاندار گيلان افزود: کشاورزان را به شخم زمستانه نیز تشویق کنید و در آنها با اطلاع‌رساني نامناسب نگرانی از کم‌آبی ایجاد نکنید، مدیریت منابع آبی در قالب یک برنامه‌ی آموزشی از طریق صداوسیما پخش و مشکلات کشاورزان برطرف شود باید همه دست به دست دهند تا کشاورز به مزرعه ورود کنند.
وی خواستار استفاده از ظرفیت ائمه‌ی جمعه و نمایندگان مجلس برای اطلاع‌رسانی شد و گفت: آنها سال گذشته در مدیریت آب کمک موثری انجام دادند.
نماینده‌ی عالی دولت در استان گیلان گفت: بانکها تسهیلات لازم را براي كشاورزان به منظور گرفتن خزانه فراهم کنند.
وی برخی از مشکلات کشاورزی را ناشی از پوشش نداشتن بیمه‌یی دانست و افزود: در این بخش نیازمند ترویج هستیم و دستگاههای ذی‌ربط، فرمانداران، بخشداران و دهیاران نقشی موثر داشته باشند.
مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان نیز دراين نشست گفت: هم اكنون 385 ميليون مترمكعب آب پشت سد سفيدرود ذخيره شده كه هشت درصد كمتر از مدت مشابه پارسال است.
مهندس سیف‌الله آقابيگي سردهنه‌سازی خاکی، تعمیر و آماده‌سازی ایستگاههای پمپاژ و چاههای عمیق، لایروبی و تعمیق آببندانهان را از برنامه‌ریزیها برای تأمین و توزیع آب مطمئن زراعی استان دانست.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان هم گفت: 72 هزار هكتار از شاليزارهاي استان شخم زمستانه خورده است كه 32 درصد بيشتر از سال گذشته است.
مهندس علیرضا شعبان‌نژاد همچنین گفت: استفاده‌ی مطلوب از آب باران می‌تواند کشاورزان را از کمبود آب و کم‌آبی سال زراعی پیش رو نجات دهد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 3 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.