کد خبر : 2753
تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۲

امان از این دکل مخابراتی مشکلساز/این دفعه دعوا بر سر پیگیری موضوع است!

امان از این دکل مخابراتی مشکلساز/این دفعه دعوا بر سر پیگیری موضوع است!

هاتف نیوز – بالاخره دکل مخابراتی از بافت تاریخی میدان شهرداری شهر رشت جمع‌آوری شد و یک اقداما ارزشمند به وسیله‌ی مجموعه‌ی مدیریتی ارشد استان به ثبت رسید اما گویا هنوز جریان این دکل مخابراتی ادامه داد!

هاتف نیوز – بالاخره دکل مخابراتی از بافت تاریخی میدان شهرداری شهر رشت جمع‌آوری شد و یک اقداما ارزشمند به وسیله‌ی مجموعه‌ی مدیریتی ارشد استان به ثبت رسید اما گویا هنوز جریان این دکل مخابراتی ادامه داد!
اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، شهرداری رشت، شورای شهر و جالبتر از همه صدا و سیمای مرکز گیلان هر یک در گزارشهایی جمع‌اوری این دکل را مرهون تلاشها و پیگیریهای خود دانسته و قضیه را با آب و تاب چندین و چند بار مطرح کرده‌اند.
درست روز جمع‌اوری این دکل صدا و سیمای مرکز گیلان گزارشی تهیه کرد و از گزارش پخش شده‌ی پیشین خود خبر داد و رسماً گفت که جمع‌اوری دکل یاد شده به دلیل تلاشها و پیگیریهای صدا و سیما بوده است.page1
از دیگر سو اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان هم این اقدام را نتیجه‌ی پیگیریهای جدی خود عنوان کرده و در سایت رسمی خود نوشته که: «به دستور استاندار و پیگیریهای مجدانهی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان دکل مخابراتی از بافت تاریخی میدان شهرداری رشت جمعآوری شد.
به گزارش امور فرهنگی و ارتباطات این اداره کل، این دکل مخابراتی که در اوایل مهر ماه در بافت تاریخی میدان شهرداری رشت نصب شده بود به دلیل ناهمگونی این دکل با محیط شهری و آسیب رساندن به بافت تاریخی میدان شهرداری با اعتراض متعددی از سوی مسئولین شهری و استانی و رسانه‌ها مواجه شد. لذا به منظور رفع این مشکل بیستم مهر ماه نشستی با عنوان حفظ بافت تاريخي و فرهنگي ميدان شهرداري رشت به رياست استاندار گيلان و با حضور معاون هماهنگي امور عمراني، مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، شهردار و رئيس شوراي اسلامي شهر رشت و مديركل شهري و امور شوراهاي استانداري برگزار شد.
پس از انجام مذاکرات و بررسی‌های تخصصی در اين نشست دكتر نجفي دستور جمع‌آوری این دكل مخابراتي را ظرف مدت يك هفته صادر نمود و مقرر شد براي ارائه‌ي خدمات مطلوب از سوی شرکت مخابرات به شهروندان مكان‌هاي مناسبی برای نصب دکل در اختيار شركت مخابرات قرارداده شود.
گفتنی است شرکت مخابرات استان گیلان نیز با اقدامی جهادی و جهت تعامل با مسئولین با قبول نظرات منتقدان و در زمان تعیین شده اقدام به جمع‌آوری دکل مذبور نمود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دلیل همکاری شرکت مخابرات گیلان برای جمع‌آوری این دکل از مدیر عامل، مسئولین و کارکنان این شرکت قدردانی نمود.»
این تمام خبری بود که در پایگاه اطلاع‌رسانی اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان درج شده بود.
اما واقعیت ماجرا چیست؟
عصر روز یکشنبه ششم مهر ماه امسال در شصت و دومين نشست شورای اسلامی کلانشهر رشت که اعضاي پنج کميسيون تخصصي شورا در يک نشست علني با حضور خبرنگاران انتخاب شدند، این موضوع هم پیش کشیده شد.
يکي از لوايحطرح شده در این نشست مربوط به نصب دو دکل مخابراتي B.T.S بود. اين نامه موجب شد تا اعضاي شورا از يکسو به اثرات مخرب زيست محيطي نصب اين دکلها که در حال گسترش در شهر هستند، اعتراض نمايند و از ديگر سو خواستار تجميع و يا جابه‌جايي برخی دکلهاي مخابراتي شهر به ویژه اطراف مدارس شوند.
همچنين نصب دکل مخابراي در محدوده‌ی ميراثي شهر يعني جنب ساختمان تاريخي شهرداري مورد اعتراض اعضاي شورای اسلامی کلانشهر رشت قرار گرفت.
رئيس شورا با انتقاد از شهرداري در جلوگيري نکردن از نصب اين دکل در ميدان تاريخي شهر رشت گفت: نصب اين دکل بدون هماهنگي توسط شرکت مخابرات انجام شده، اما کوتاهي شهرداي در ممانعت از نصب آن در بافت ميراثي را نيز نمي‌توان ناديده گرفت.
وي تاکيد کرد: اين فاجعه است که در پشت ساختمان ميراثي و در مرکز شهر يک دکل عظيم مخابراتي نصب شود که از ميدان صيقلان هم قابل رويت است و چهره‌ی ساختمان شهرداي را نيز تحت‌الشعاع قرار داده است.
رئيس شورای اسلامی کلانشهر رشت تاکيد کرد: نمايندگان شورا اعتراض خود را صورتجلسه کرده و از شهردار مي‌خواهيم نسبت به جمع‌آوري آن اقدام نمايد.
محمدحسين کارگرنيا نيز تصريح کرد: دکلي به اين بزرگي شبانه به سرانجام نرسیده و قطعا فنداسيون و پي‌ريزي بتني آن چند روز به طول انجاميده و همه‌ی اينها نشاندهنده‌ی بي‌توجهي و کوتاهي شهرداري نسبت به این موضوع است،
وی گفت: چگونه ممکن است که شهرداري بهسازي یک منزل را رصد می‌کند و نيروهاي سد معبر اقدام به تخريب تخلف ساختماني مي‌کنند، اما اين مورد حساس را که موجب از بين رفتن بافت سنتي، تاریخی و فرهنگي شهر شده ناديده گرفته‌اند!؟
اين عضو شورای اسلامی کلانشهر رشت با ابراز تاسف از کوتاهي شهرداري گفت: شهرداري اعلام مي‌کند که قبل از احداث به مخابرات نامه زده تا جلوي اين کار را بگيرند، در صورتي که مي‌بايست با قاطعيت از ابتدا مانع احداث آن مي‌شد.
وي تاکيد کرد: شهرداري بايد جلوي اقدام مذکور را مي‌گرفت و همينک نيز بايد از طريق مراجع قانوني از مخابرات خواست تا نسبت به انتقال دکل اقدام کند.
کارگرنيا همچنين گفت: متاسفانه ميراث فرهنگي نيز درباره‌ی ساخت دکل مذکور در بافت قديمي شهر رشت سکوت کرده، چگونه است که در بافت قديمي شهر اجازه‌ی هيچگونه ساخت و ساز بدون هماهنگي ميراث داده نمي‌شود اما با توجه به قدمت ساختمانهاي موجود در ميدان شهرداري ميراث فرهنگي نتوانسته مانع از احداث دکل مخابرات شود!
محمدعلی رفيعي ديگر عضو شورا نيز در این زمینه گفت: تنها تذکر کتبي به شهرداري کفايت نمي‌کند و بايد از شهردار خواست در يک بازه‌ی زماني مشخص و با حکم قضايي اقدام اساسي در این زمینه بنمايد.
واقعیت این است که نه اداره‌ی کل میراث فرهنگی و نه صدا و سیما تا پیش از اینکه مساله در شورای شهر مطرح شود اقدامی نکرده‌اند و نخستین رسانه‌یی هم که این موضوع را بازتاب داد «هاتف» بود که روز سه‌شنبه 15 مهر ماه امسال با تیتر بزرگ« فاجعه است که دکل مخابراتی در بافت میراثی میدان شهرداری از میدان صیقلان دیده می‌شود!» با مطلبی تحلیلی و با عکسی بزرگ از این دکل در صفحه‌ی نخست دست‌اندرکاران بخشهای اجرایی را به چالش کشیده و خواستار پیگیری موضوع شده است.
در هر صورت در چنین مواردی که منافع عامه مطرح است رسانه‌ها بایستی خویشتنداری کنند و به طرح موضوع بپردازند نه اینکه با بزرگنمایی اقدامات خود حرکتهای اصولی و قابل ارزش را به گونه‌یی جلوه‌دهند که صرفاً به دلیل مطرح شدن این کار در رسانه ‌است که مدیران اقدام و حرکتی می‌کنند.
البته هیچکس منکر تاثیرگذاری رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های مکتوب که سبب سند‌سازی و مستندکردن جریانها و ماندگاری آنها برای آیندگان می‌شود نیست اما هیچ رسانه‌یی نباید به خود دستکم این اجازه را بدهد ولو در صورتی که نظر و رای او درست باشد، کارهای انجام شده را به خود منتسب نماید.
نصب دکل مخابراتی در میدان تاریخی شهرداری رشت اشتباه بود، همگان به این اشتباه پی بردند و شرکت مخابرات هم با سعه‌ی صدر اشتباه خود را با حذف دکل جبران کرد. این اقدام نتیجه‌ی یک کار گروهی بود و نوید دهنده‌ی اینکه اگر در استان همه‌ی بخشهای مختلف مدیریتی دست به دست هم بدهند می‌شود کارهای خوب و عامه‌پسند را با سرعت و دقت بیشتر انجام داد. همین!

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.