کد خبر : 194
تاریخ انتشار : جمعه ۱۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۹:۱۹

گنجی به نام «عکاسان و عکاسخانه‌های رشت

گنجی به نام «عکاسان و عکاسخانه‌های رشت

    هاتف نیوز – به تازگی «نشر سپیدرود» از کبری علی‌پور کتابی به نام «عکاسان و عکاسخانه‌های رشت»(دهه 10 و 20) را منتشر و روانه‌ی بازار کتاب نموده که نویسنده در فراز و نشیب مختلف تاریخ عکاسی در طول 31 سال گذشته در قامت معلمی دلسوز در مقاطع مختلف تحصیلی آثاری مفید عرضه نموده است

    هاتف نیوز – به تازگی «نشر سپیدرود» از کبری علی‌پور کتابی به نام «عکاسان و عکاسخانه‌های رشت»(دهه 10 و 20) را منتشر و روانه‌ی بازار کتاب نموده که نویسنده در فراز و نشیب مختلف تاریخ عکاسی در طول 31 سال گذشته در قامت معلمی دلسوز در مقاطع مختلف تحصیلی آثاری مفید عرضه نموده است و «تاریخ عکاسی در گیلان»، «تاریخ 80 ساله‌عکاسی در رشت» و «تاریخ عکاسی در آستارا و انزلی» به زودی از این نویسنده به زیور طبع آراسته خواهد شد.
عکسهای قدیمی و چاپهای اولیه از شهر رشت همچون گنجی با ارزش برای بهتر شناختن شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی سالهای گذشته در موزه‌ها و مجموعه‌های شخصی و مراکز تحقیقاتی و اسنادی نگهداری می‌شوند. بی‌گمان یکی از مهمترین مباحث عکاسی در شهر رشت که هنوز ناشناخته مانده، تاریخ تحولات این هنر و سرگذشت عکاسان بزرگ و همچنین نقد و بررسی آثار آنها است. در این کتاب نویسنده با پرداختن به جنبه‌های تاریخی و نکات حفاظتی عکس در کنار مسائل فنی و تخصصی عکاسی تلاش می‌کند راهی به سوی حفاظت، مرمت و استفاده‌ی هر چه بیشتر از این گنج با ارزش بنمایاند.
در بخشی از این کتاب آمده است:«اختراع عکاسی در اواخر قرن هیجدهم و نیمه اول قرن نوزدهم، تحول گسترده از تصویر را به انسان قرن تکنولوژی نوید داد. انسان خردمند توانست تصاویر را واقعی و در کسری از ثانیه ثبت کند. عکاسی در مدت زمان کوتاه در گوشه گوشه زندگی بشر رخنه کرد و دیگر از او جدا نشد. اکنون زندگی در جامعه بدون عکس ناممکن به نظر می‌رسد.
عکاس در سال‌های آغازین می‌کوشید تا از شیوه‌های نقاشی برای کسب هویت یاری جوید. عکس‌های اولیه گاه عمداً شبیه نقاشی درست می‌شدند. عکس علاوه بر اینکه باعث ثبت آثار هنری مثل نقاشی می‌شد، خود نیز به صورت سند و اثر هنری درآمد. کم‌کم برای گزارش و ثبت رویدادها، کاربرد عکس ضروری شد. امروزه محققان، مورخان و باستان‌شناسان با شناسایی بناها، شحصیت‌ها، پوشاک و بعضی از نشانه‌ها، پی به قدمت عکسی برده و از آن به عنوان سند استفاده می‌کنند.IMG
شهر رشت مرکز استان گیلان، سرزمینی آباد و همیشه سرسبز است. به خصوص به شهادت تاریخ از مناطقی است که از نظر رخدادهای تاریخی و اجتماعی، چه در گذشته و چه حال، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. موقعیت جغرافیایی رشت باعث شد دروازه اروپا لقب گرفته و رفت و آمدهای بیشمار در این خطه باعث آشنایی بیشتر مردم آن با تمدن اروپایی و بهره‌گیری آن‌ها از افکار نو و عوامل جدید گشت، همین امر باعث ورود آخرین دستاوردهای علمی و هنری از جمله عکاسی به رشت شد. دوربین عکاسی نیز توسط ارمنییان در شهرهای گیلان به خصوص در رشت رونق یافت.»
در این کتاب به تاریخ عکاسی، جمع‌آوری شرح حال اولین عکاسان رشت(بر اساس مصاحبه حضوری و چهره به چهره)، جمع‌آوری اسناد تصویری(آلبوم‌های خانوادگی)، مرمت و ارائه‌ی طرحی مدون برای حفاظت از عکسها پرداخته شده است.
دست‌اندرکاران «نشر سپیدرود» و «مولف کتاب عکاسان و عکاسخانه‌های رشت» امیدوارند که این تحقیق بتواند زمینه‌ساز و راهگشایی برای انجام دیگر مطالعات پژوهشگران در زمینه‌ی عکاسی باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.