هاتف نیوز – مدیر عامل سازمان آتشنشاني و خدمات ایمنی شهرداری کلانشهر رشت از شاليكاران گيلاني خواست تا پس از برداشت شالي مزارع خود، كاه و كولوش باقيماندهاش را نسوزانند. مهندس علي مقصودي در گفتوگو با روابط عمومي اين سازمان گفت: هر ساله برداشت برنج از اوايل مرداد ماه آغاز شده و تا پانزده
هاتف نیوز – مدیر عامل سازمان آتشنشاني و خدمات ایمنی شهرداری کلانشهر رشت از شاليكاران گيلاني خواست تا پس از برداشت شالي مزارع خود، كاه و كولوش باقيماندهاش را نسوزانند. مهندس علي مقصودي در گفتوگو با روابط عمومي اين سازمان گفت: هر ساله برداشت برنج از اوايل مرداد ماه آغاز شده و تا پانزده شهريور ماه نیز ادامه دارد اما متاسفانه در سالهاي اخيرعدهیي از كشاورزان پس از برداشت محصول برنج اقدام به آتش زدن كاه و كولوش باقيماندهی آن ميكنند كه علي رغم تلاش برای فرهنگسازي و اطلاعرساني دستگاههاي متولي مبني بر مضرات اين عمل نادرست باز هم شاهد رواج اين كار بین شالیکاران استان هستيم. وي با تاكيد بر اينكه رعايت حقالناس در دين اسلام سفارش شده است، تصريح كرد: سوزاندن كاه و كولوش و دود ناشي از آن كه دودی است که به چشم دیگران میرود و مشكلات تنفسي براي شهروندان ايجاد ميكند؛ و این موضوع به نوعي ناديده گرفتن حقالناس است. وی در ادامه افزود: در كشورهايي مانند ويتنام، هند و بنگلادش روي دود ناشي از كاه و كولوش تحقيقاتي وسیع انجام شده و خطرناك بودن گازهاي توليد شده از اين دودها و اثر مخرب آنها در تغييرات آب و هوايي به اثبات رسيده است. مهندس مقصودی اظهار داشت: گاز حاصل از اين آتشسوزيها بسيار سمي و خفهكننده است و علاوه بر انسان بر روي گياهان و جانوران نيز تاثير منفي ميگذارد، اين ذرات معلق در هوا موجب برونشيت و بروز بعضي از سرطانها مانند سرطان ريه در انسان ميشوند و نيز بر سلسله اعصاب انسان و جانوران اثر منفی گذاشته و افزايش فشارهاي عصبي را در پيدارند. وی خاطر نشان کرد: گاز منوكسيد و دياكسيد كربن ناشي از دود كاه و كولوش وقتی با بخار آب تركيب شود تولید بارانهاي اسيدي ميكنند كه ميتواند روي جنگلها و محيطهاي آبي اثر مخرب بگذارد و موجب نابودي آنها شود. مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کلانشهر رشت سپس گفت: همچنين سوزاندن كاه و كولوش ميتواند منجر به گسترش آتشسوزي به مزارع برنج مجاور و انباريها، درختان، خانههای مسکونی و تاسیسات شود. وی گفت: از سويي ديگر، دود آتشسوزي شاليهاي حاشيهي جادهها نه تنها موجب كاهش ديد رانندگان ميشود بلكه حوادث دلخراشي را نيز ممکن است به همراه داشته باشد. مهندس مقصودی به كشاورزان سفارش كرد: هر ساله واردات كاه از استانهاي همجوار همچون اردبيل، قزوين، زنجان و… براي خوراك دام گيلان انجام ميشود در حالي كه اين محصول در استان ما به سادگی سوزانیده ميشود. همچنين از كاه برنج پس از فرآوري ميتوان براي تامين سوخت نيروگاهها و توليد مصالح ساختماني به ويژه بتون و ديوارههاي فشردهی ضـدآتش، تخته فيبـر سيماني، مبلسازي، كولر آبي و MDF نيز بهره گرفت. وی در پایان گفتد: فرهنگسازي بهرهمندي از پسماندهاي محصول برنج به جاي سوزانیدن آنها، نيازمند همت و همكاري نهادها و دستگاههاي مختلف بوده و لازم است كه اين فرهنگ بين كشاورزان، جايگزين سوزاندن كاه و پسماندهاي محصول برنج شود تا منبع درآمدي براي كشاورزان شده و از خطرات ناشي از سوزاندن كاه و كولوش نیز جلوگیری شود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.