هاتفخبر – با توجه به شیوع «بیماری کرونا» و حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه گیلان، برنامهی درختکاری سال ۱۳۹۹ با برنامهریزی ستاد زیباسازی دانشگاه گیلان به شیوهیی دیگر آغاز دیماه امسال شد و تا پایان اسفند ماه نیز به ادامه خواهد یافت.
به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی دانشگاه گیلان در گام نخست محوطهیی به مساحت ششهزار مترمربع در برابر دانشکدهی مهندسی مکانیک که در آیندهیی نزدیک به بهرهبرداری خواهد رسید، برای درختکاری انتخاب گردید.
این محوطه که از گذشتههای دور، محل انباشته شدن نخالههای ساختمانی بوده با درختکاری به فضای سبز تبدیل میشود.
در گام دوم با پیگیری انجام شده و همراهی و مساعدت ادارهی کل راهداری استان گیلان که در سالهای گذشته از سازمانهای حامی دانشگاه بوده و هست، این محوطه تسطیح گردید.
در گام سوم حامیان، خیران و دانشآموختگان دانشگاه گیلان با کمک مالی در زمینهی تهیه و کاشت نهال، ستاد را با فراخوان زیر یاری نمودند:
«یکی از اقدامات خداپسندانه، انساندوستانه و ستایش برانگیز خیران، حامیان و دانشآموختگان نیکاندیش دانشگاه گیلان در سال گذشته، کاشت یکهزار و پانصد(۱۵۰۰) اصله نهال در مجتمع دانشگاه گیلان بود. این اقدام ارزشمند، علاوه بر افزایش قابل توجه پوشش درختی در دانشگاه، گامی مهم برای حرکتی نو به سمت دانشگاههای سبز، بوده است.
امسال نیز بر آن هستیم تا با کمک شما عزیزان، در این مسیر سبز گام برداریم و به خواست خداوند و همراهی شما بزرگواران، سطح بیشتری از زمینهای دانشگاه را زیر پوشش درخت قرار دهیم.
بنیاد خیرین دانشگاه گیلان، از هماکنون از شما بزرگواران دعوت مینماید تا در ایام درختکاری سال جاری، در کنار ما باشید و با پرداخت هزینه هر تعداد درخت که مورد نظر شما است، با ما همراهی نمایید.»
در گام چهارم نیز با همراهی نیروهای بخش خصوصی فضای سبز دانشگاه گیلان با اصلاح موضعی خاک، مقدمات کاشت درخت فراهم آمد.
در گام پنجم ستاد زیباسازی با استفاده از متخصصان، گونههای مناسب گیاهی را انتخاب و تهیه نمود. استفاده از گونههای سایهانداز، مقاوم به خشکی، غیرآلرژیزا و بومی از شاخصهای مهم این انتخاب بوده است.
نام گونههای انتخاب شده و خصوصیات آنها به شرح زیر است:
چنار؛ هماهنگ با حاشیهی دیگر بلوارهای دانشگاه، سایهانداز، غیرآلرژیزا و مقاوم به خشکی
ببلوط؛ سایهانداز، غیرآلرژیزا، مقاوم به خشکی و بومی
لیلکی؛ سایهانداز، غیرآلرژیزا، مقاوم به خشکی و بومی
در گام ششم با کاشت نمادین درخت به وسیلهی مهندس قطبزاده یکی از حامیان دانشگاه گیلان، طرح کاشت درختان در دانشگاه گیلان آغاز شد و زمینه برای ایجاد یک منطقهی جنگلی جدید فراهم آمد.
شایان گفتن است از دیگر اقدامات ستاد زیباسازی در طول امسال که تا پایان اسفندماه نیز ادامه مییابد، کاشت درخت برای اصلاح، ترمیم و جایگزینی در محوطهها به صورت موضعی در سایت اصلی و واحدهای اقماری دانشگاه گیلان خواهد بود.